Wachtwoorden Opslaan

Let op: Alle wachtwoorden die in FileZilla in de favorieten worden opslagen, worden als leesbare tekst opgeslagen. Er zijn virussen en malware in omloop die deze wachtwoorden stelen en vervolgens gebruiken om een website via FTP te infecteren.

De bestanden waarin door FileZilla de wachtwoorden worden opgeslagen zijn  sitemanager.xml, filezilla.xml en recentservers.xml in de applicatie locatie van FileZilla (Start / Uitvoeren / %APPDATA%/FileZilla).

Het is dus aanbevolen om geen wachtwoorden op te slaan in FileZilla.

 

2 thoughts on “Wachtwoorden Opslaan

 1. Beste,

  Ik heb gisteren FileZilla gedownload om mijn oude website in Flash te vervangen door een nieuwe, een htlm-versie.
  Als ik het inlog-type op ‘normaal’ zet, kan het wachtwoord niet onthouden worden. Het wordt hierboven ook aanbevolen dit niet te doen. Er verschijnt dan: ‘vragen naar een wachtwoord’. Wat doe ik dan verder? Ook lees ik ‘overdracht gebeurt via automatische detectie’. Wat betekent dit?
  Meermaals kreeg ik: ‘de server kan geen gebruik maken van FTP via TLS’. Ondertussen heb ik bij ‘taken’ in mijn Mac bij ‘vraag om servers’ de FTP-servers aangevinkt.
  Dank en groet, C.C.

 2. Voor onze website http://www.inang-bayan.nl maken wij gebruik van FileZilla om onze Nieuwsbrieven op de site te zetten. Ik wil dit nu vanaf een andere computer doen, maar ik weet het wachtwoord niet meer dat ik in moet vullen als ik klik op “Bestand” en dan op “Sitebeheer”. Kan ik dat wachtwoord op een of andere manier achterhalen?

  Graag verneem ik uw reactie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.